Search
Close this search box.

Over ons

Hallo lieve mensen! Wij zijn Koos Sekreve en Jolentha Zaat van het akoestische duo Komfort & Joy. Je leest het inderdaad goed: wij zijn een akoestisch duo. Dat houdt in dat wij bijna altijd zonder geluidsversterking het land doorgaan, als de locatie het toelaat. Juist dat maakt een optreden van ons intiem, speciaal en puur. Twee stemmen en een gitaar, dat is wat wij bij ons hebben. Daarnaast gebruiken we af en toe ook een mondharmonica of een ander leuk instrument om een lied iets specialer te maken. Ons eerste optreden samen is alweer een hele tijd geleden. Samen met Dario Fo, ondernemers in de kunst, en het Willem Breuker Kollektief reisden we rond langs verschillende schouwburgen in Nederland met muziek van Kurt Weill. Koos was toen 37 en Jolentha 8 jaar. Dat is alweer 26 jaar geleden en we zingen nog steeds samen, hoe bijzonder is dat! 

Als duo vinden wij het belangrijk dat we plezier en enthousiasme overbrengen naar het publiek. Dat is voor ons niet heel moeilijk omdat we genieten van elk optreden samen. Mensen in het zonnetje zetten, een muzikaal diner verzorgen in samenwerking met een leuk restaurant, verjaardagen muzikaal omlijsten, voorstellingen maken en uitvoeren, maar ook een uitvaartdienst muzikaal begeleiden. Bij ons is vrijwel alles mogelijk.

Jolentha Zaat

De liefde voor muziek heb ik voor een groot deel gekregen van mijn ouders. Mijn vader zat in een drumband en mijn moeder en oma zongen in een koor. Als kind was ik altijd aan het zingen en toneelstukjes aan het opvoeren voor de hele familie.

Toen ik 5 jaar was overleed mijn vader aan kanker. Ik wilde heel graag het liedje De wereld is een toverbal zingen tijdens de uitvaartdienst. Ik zag dat iedereen zakdoekjes aan het pakken was omdat ze verdrietig waren, maar als kind dacht ik dat ze het niet mooi vonden en daarom hun tranen wilde wegvegen.

Gezelligheidsdier

Ik vind het bijzonder dat ik dit op 5 jarige leeftijd voor mijn vader deed en nu mag doen voor mensen die ik niet ken. Te mogen zorgen voor een mooi en waardevol afscheid voor de overledene en de familie vind ik heel bijzonder om te doen.

Daarnaast ben ik een ontzettend gezelligheidsdier en wil ik het graag mensen naar hun zin maken. Dit komt natuurlijk weer van pas bij onze optredens op feesten en bruiloften. Iedereen laten meezingen en op de dansvloer krijgen vind ik een uitdaging en ik word er enorm enthousiast van!

Als ik even niet op het podium sta, bak en kook ik allemaal lekkere dingen in mijn keuken. Heerlijk vind ik het om uren achter elkaar nieuwe recepten uit te proberen en het daarna lekker op te eten. Wel met een lekker muziekje erbij natuurlijk!

Koos en Jolentha op festival
Komfort and Joy in de bloemen
Koos Sekreve

Koos Sekreve

Van kinds af aan ga ik al zingend en acterend door het leven. Als kleuter vermaakte ik mijn omgeving met persiflages van bekende artiesten en later hoorde je me al van verre aankomen op de fiets. Na het voetballen zong ik aria’s onder de douche en kwam ik er achter dat ik hier veel meer mee wilde doen. Ik werkte als begeleider bij een theatergroep voor verstandelijk gehandicapte acteurs, waar mijn liefde voor muziek en acteren nog meer groeide.

Via mijn zus, Wilma Sekreve, ben ik terecht gekomen in een theatergezelschap en in een band. In 2004 ging ik aan de slag bij Dario Fo, ondernemers in de kunst. Daar speelde en zong ik in menig muziektheaterstuk en gaf dramalessen aan kinderen van Theaterschool Koperen Kees. Een van die leerlingen was Jolentha, die jaren later een collega werd bij Dario Fo. Samen hebben we onder andere gespeeld in Carmen, de Man van La Mancha en de musical ‘Kromme jongens’.

Lekker eten!

In 2015 hield Dario Fo op te bestaan en besloten Jolentha en ik samen verder te gaan als duo. Komfort & Joy werd de naam en de afgelopen vier en een half jaar waren we te bewonderen bij tal van huiskamerconcerten, begrafenissen, bruiloften en overige evenementen. Kortom: een duo ‘for special moments’. Het succes smaakt naar meer en als het aan mij ligt gaan we nog jaren door samen. We maken beide ook deel uit van Theaterkoor Dario Fo, die verbonden is aan Kwekers in de kunst (voormalig Dario Fo).

Als ik niet repeteer of optreed kruip ik graag achter mijn drumstel of piano, of ik speel liedjes op een trekzak of mondharmonica. Eten is ook een hobby van me; niet zozeer het klaarmaken, maar wel het opeten ervan…maakt niet uit wat. Ik lust alles!

Voor welke gelegenheid zoekt u een muzikaal duo?