Search
Close this search box.

Koos Sekreve​

Koos Sekreve, geboren in Den Haag op 28 april 1960, verhuisde op 3-jarige leeftijd naar Kwintsheul in het Westland en woont daar nog steeds. In hetzelfde dorp dus als waar Jolentha Zaat woonachtig is.

De vader van Koos was in zijn vrije tijd conferancier en zijn moeder werkte in het naaiatelier van haar broer die grimeur en toneelkapper was. Als klein kind imiteerde Koos Sekreve Louis Armstrong met een stofzuigerslang als microfoon en snoer en een gootsteenontstopper als trompet waarmee hij de buurtbewoners vermaakte. Een vergelijkbare situatie als met Jolentha Zaat op die leeftijd.

Bewegingstheater

Op 17 jarige leeftijd kwam Koos Sekreve bij een  theatergroep terecht die geleid werd door zijn zus Wilma Sekreve. Bewegingstheater in het begin, wat zich later ontwikkelde tot muziektheater. Koos ging werken als begeleider en docent bij een theatergroep voor verstandelijk gehandicapten.

Dario Fo

In 2004 maakte hij de overstap naar Dario Fo ondernemers in de kunst. Zijn zus Wilma was daar directeur en zijn broer Paul Sekreve regisseur. Koos is er tot 2015 werkzaam geweest als project-medewerker en acteur en theaterdocent op de daarbij aangesloten Jeugdtheaterschool. Jolentha Zaat was een van de talentvolle leerlingen en Koos heeft haar ook in haar stageperiode begeleid.

Koos heeft in die tijd in zo’n 35 verschillende theaterprodukties gespeeld en gezongen. Onder andere in Carmen, Jesus Christ SUperstar, Oliver, de Man van La Mancha, de Drie Stuiversopera en de Kromme jongens. Koos sekreve is ook al jaren actief in het bandcircuit als rockzanger.

Komfort & Joy

Toen Dario Fo in 2015 falliet ging is Koos Sekreve met Jolentha Zaat samen verder gegaan als het duo Komfort & Joy. Het is voor Koos een voorrecht om met haar te kunnen samenwerken. Koos en Jolentha vullen elkaar goed aan en zijn een uniek duo dat veel gevraagd wordt voor bijzondere gelegenheden. Daarnaast zingen Jolentha en Koos in het Theaterkoor van Kwekers in de Kunst.

Muziek maken

Als Koos niet aan het repeteren of optreden is, speelt hij graag op verschillende muziekinstumenten. Koos hoopt nog jaren door te kunnen gaan met Jolentha en samen kunnen ze niet wachten om hun nieuwe plannen en ideeën uit te werken en vorm te geven zodat zo veel mogelijk mensen ook in de toekomst van de zangkunsten van Komfort & Joy kunnen blijven genieten!